Facebook biedt gokken met echt geld aan

Sinds gister biedt Facebook gebruikers de mogelijkheid om voor echt geld te gokken. Nu het gokspel Bingo Friendzy gelanceerd is in het Verenigd Koninkrijk betekent dat misschien een nieuwe stap in Facebooks strategie om hun aandeel meer waarde te geven.

De beslissing van Facebook om een gokspel toe te laten in zijn sociale netwerk is niet heel verrassend aangezien het bedrijf nieuwe manieren zoekt om een hogere omzet te behalen nadat het aandeel van Facebook de afgelopen weken hard is gedaald. Eind mei stapte ze naar de beurs met een prijs van 38 dollar per dollar wat inmiddels is gezakt naar nog geen 21 dollar.

Het gokspel wordt op dit moment alleen aangeboden in het Verenigd Koninkrijk en is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouders. Ze hebben hiervoor gekozen omdat het land bekend staat om de goed gereguleerde wet op kansspelen. Er wordt vooral veel gewed op sportwedstrijden.

Het spel Bingo Friendzy is gemaakt door de Britse spellenmaker Gamesys, die zelf ook eigenaar is van verschillende online casino-sites. De spellen van bijvoorbeeld Zynga zijn al erg populair op Facebook en worden door meer dan 100 miljoen gebruikers gespeeld. Dit bedrijf heeft dan ook plannen tot het ontwikkelen van spellen waarbij gebruikers ook met echt geld kunnen gokken. Ze exploiteren al een aantal pokerspellen die waarbij spelers met ‘fun’-geld spelen.

Tagged with:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.