Baccarat speluitleg

Baccarat (Punto Banco) is een redelijk makkelijk kaartspel om mee te beginnen. Er wordt alleen een beslissing genomen voordat het spel begint, waardoor tijdens het spel geen beslissingen genomen hoeven te worden. Dit maakt het een prettig en toch spannend spel om te spelen!

Waar het om gaat bij baccarat is het wedden op degene met een puntentotaal dat het dichtst bij de 9 ligt. Hierbij kan je kiezen tussen Punto (de speler), Banco (de bank) of Tie bij gelijkspel.

Zoals bij meer kaartspellen vertegenwoordig de aas een waarde van 1. De kaarten 2 t/m 9 zijn de waarde afgebeeld op de kaart waard en de 10, boer, vrouw en koning hebben een waarde van 0.

Bij de start van het spel worden er 2 kaarten voor de bank en 2 kaarten voor de speler uitgelegd. Indien je een waarde hebt hoger dan 10 vervalt het tiental. Heb je bijvoorbeeld een 9 en een 5, wat opgeteld 14 is, dan heb je 4 punten. Een puntentotaal van meer dan 9 wordt hierdoor onmogelijk gemaakt.

Indien 1 van de spelers een puntentotaal heeft van hoger dan 8 worden er geen kaarten meer gedeeld. Als het puntentotaal van beide spelers gelijk is, wordt dat een ‘tie’ genoemd. Indien er bij de eerste 2 kaarten geen van twee voorvallen, moet er een extra kaart gelegd worden.

[wpanchor id=”regels”]Regels

De speler krijgt de kaarten bij Baccarat eerst voordat de bank ze krijgt. Indien de bank een puntentotaal van 4 heeft en de derde kaart van de speler is alles behalve een 0, 1, 8, of 9 dan moet de bankhouder een extra kaart nemen. Als de bankhouder vervolgens een totaal van 5 heeft, en de kaart van de speler is een 4, 5, 6 of een 7, dan neemt de bankhouder nog een extra kaart. Als dan de hand van de bank een puntentotaal van 6 heeft, en de kaart van de speler is een 6 of een 7, dan neemt de bankhouder een nog extra kaart. Dus:

  • Indien de eerste hand van de bank 7 of meer punten op dan moet hij passen.
  • Als zijn kaarten opgeteld een totaal van 0, 1 of 2 hebben, dan moet de bank een extra kaart nemen.
  • Indien het puntentotaal van de bank 3 is, en de derde kaart die de speler krijgt is alles behalve een 8, dan gaat er een extra kaart naar de bankhouder.
  • Wanneer de speler in zijn eerste hand een puntentotaal van 6 of meer heeft, dan is hij te passen en krijgt hij geen extra kaarten meer. Als de speler een puntentotaal van 5 of minder heeft krijgt hij wel een extra kaart.

[wpanchor id=”uitbetaling”]Uitbetaling

Qua uitbetaling is Baccarat een erg eenvoudig spel. Indien er gewed wordt op de winnende hand van de bank of de winnende hand van de bank, krijg je je inzet als winst terug. Indien je wedt op een gelijkspel (tie) dan wordt er 8 tegen 1 uitbetaald wat betekend dat je 8 keer je inzet uitgekeerd krijgt.

Een normale Baccarat tafel biedt plaats aan 14 spelers – elke plek staat gelijk aan een nummer op de tafel. Opvallend is dat er geen plaats met nummer 13 gezien dit een ongeluksgetal is. Spelers kunnen verder overal plaatsnemen, de plaats waar je zit heeft verder geen invloed op het spel.

De gebieden waarop een speler kan inzetten staan gelijk aan de keuzes om in te zetten, namelijk ‘Bank’, ‘Player’ of ‘Tie’.

[wpanchor id=”gok”]Zelf een gokje wagen?

De casino’s die hieronder bieden Baccarat aan.

Om het nog leuker en opwindender te maken raden wij u ook Live-Baccarat aan. Hierbij speelt u met een echte dealer!