Dobbelen speluitleg

craps

Dobbelen of Craps is een spel dat in Las Vegas niet te missen is. Het wordt vol energie gespeeld en is vaak erg opwindend. Het spel wordt hard en snel gespeeld en u kunt natuurlijk niet mee doen, als u de regels niet kent. Hieronder staat een beknopt overzicht van die regels; maar houd in gedachte dat dit de basisregels zijn en ondanks dat het heel ingewikkeld is, kunt u het met een beetje oefening snel onder de knie krijgen.

De Grondbeginselen van Craps & Dobbelen
Bij Craps wordt er een paar dobbelstenen en een speeltafel gebruikt. De inzetten worden op de tafel geplaatst door maximaal 20 mensen. U hoeft niet per se te gooien met de dobbelstenen om mee te spelen.

Degene die wel met de dobbelstenen gooit wordt de shooter genoemd. Twee regels zijn hierbij belangrijk, ten eerste mag er maar één hand gebruikt worden tijden het werpen en ten tweede moeten de dobbelstenen de achterwand van de tafel raken voordat ze tellen.

De Worpen en Inzetten van de Shooter

Een ronde begint met een Come-out. Hierbij kan er gekozen worden of er wordt ingezet op de Pass line of de Don’t pass line. Bij een 7 of een 11 winnen degene die een Pass Line inzet hebben gedaan, en verlies je als je op de Don’t Pass Line heb ingezet. Als de Come-out worp een waarde van 2, 3 of 12 heeft, dan wint de Don’t Pass Line. Hierbij is het ook gelijk ‘Craps out’ en verliest de shooter.

Als de shooter 4, 5, 6, 8, 9 of 10 werpt dan heeft hij een ‘Point’ en gaat hij verder met werpen. De puck wordt hierbij door de dealer op het getal gelegd dat zojuist geworpen is. Het werpen gaat net zo lang door tot de shooter ‘Craps Out’ gooit. Dit gebeurd door het gooien van een punt waar al een puck op staat. Ook hierbij winnen de personen die ingezet hebben op de ‘Pass Line’. Als er een 7 wordt geworpen dan winnen de personen die hebben ingezet op de ‘Don’t Pass Line’.

De Inzetten van alle Spelers

Een Pass Line inzet is het makkelijkst te maken. Indien de shooter een 7 of 11 op de Come-Out roll werpt, winnen namelijk alle Pass Line inzetten, waardoor u uw inzet als winst krijgt. Echter, indien de Shooter in plaats daarvan een punt krijgt, dan is de Come-Out roll voorbij en moet hij datzelfde punt opnieuw gooien voordat de Pass Line wint. Ook dan wint u uw inzet als winst.

Als je inzet op de ‘Don’t Pass Line’, zet je in tegen de Shooter. Met andere woorden, u wilt dat de Shooter “crap out” gaat.

Daarnaast heb je de Come en Don’t Come inzetten. Deze werken hetzelfde als de Pass Line en Don’t Pass Line. Het verschil is dat deze inzetten op elk moment van het spel geplaatst kunnen worden. Bij de Pass en Don’t Pass line kan dit alleen gedaan worden voor de Come-Out roll.

Andere inzetten die door spelers gedaan kunnen worden staan vaak bekend als ‘sucker bets’, omdat deze meestal worden afgeraden vanwege de slechte uitbetaling. Voorbeelden hiervan zijn de ‘Place en Field’ inzetten, Big Six en Big Eight inzetten, en Proposition inzetten. Er zijn unieke regels voor elk van deze inzetten. Het Huisvoordeel bij een craps od dobbelspel kan variëren van 2% tot 17%. Een speler kan op elk moment een dobbelspel beginnen of verlaten, tenzij die speler de shooter is op dat moment.

Als u de regels van Craps onder de knie heeft stellen u in staat om bij dit ongelooflijk opwindende en spannende spel betrokken te raken. Behalve dat u uiteraard speelt voor de winst, gaat u ook spelen voor de winst of het verlies van de Shooter.

[wpanchor id=”gok”]

Zelf een gokje wagen?

De casino’s die hieronder bieden Dobbelen aan.