Bingo Speluitleg

bingoBingo is een spel dat vaak door meerdere spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Normaliter krijg je een formulier met getallen, die aangevinkt dienen te worden wanneer er een getal wordt getrokken.

Naarmate er één voor één meerdere getallen getrokken worden zal het formulier steeds voller komen te staan met vinkjes. Afhankelijk van de plek waar je bingo speelt zal het formulier automatisch wordt aangevuld met de getrokken getallen of anders dien je dit handmatig te doen.

Vaak zijn er 3 manieren om met een bingo prijzen te winnen. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de persoon die als eerste een volle lijn, twee volle lijnen of een volle kaart heeft. Naarmate de kaart voller komt te staan zullen ook de prijzen vaak meer waarde hebben.

VERSCHILLENDE SOORTEN BINGO

Wat veel mensen nog niet weten is dat je met online bingo vaak kan kiezen tussen 3 verschillende soorten bingo’s. De voornaamste variatie zit hem in het aantal ballen dat gebruikt wordt en de opbouw van het bingo formulier. De meest gespeelde bingo’s zijn die met 90 of 75 ballen.

90 ball Bingo

Op het bingo formulier staan 3 lijnen met op elke lijn 9 verschillende cijfers. Bij de trekking van de ballen worden er in totaal 90 ballen gebruikt. Wanneer je als eerste een of meerdere lijnen aan hebt kunnen vinken dan heb je een prijs gewonnen. 90 ball Bingo is een van de meest populaire keuzes voor bingo. Dit komt mede doordat de spellen relatief snel gespeeld worden, maar ook omdat er een grote kans is op een prijs.

75 ball Bingo

Bij 75 ball bingo bestaat het formulier uit 5 horizontale rijen en 5 verticale kolommen. In totaal is er dus een kaart met in totaal 25 aan te vinken hokjes. Het middelste hokje is hierbij altijd vrij. Ten op zichte van 90 ball bingo zijn er meer prijzen te winnen. Voor elke rij en de volle kaart kan je namelijk een prijs claimen.

MYTHES ROND BINGO

Kopen van meerdere kaarten verhoogt je winkans

Vaak hoor je dat het kan lonen om meerdere kaarten te kopen om betere win kansen te hebben. Dit is een van de meest voorkomende misvattingen onder bingo spelers. Vaak denken spelers dat ze met meerdere kaarten ook meer kans hebben om de bingo te winnen. Dit is echter een volledig verkeerde veronderstelling.

Met dezelfde nummers spelen werkt in je voordeel

Elk spel moet je zien als een uniek spel. Dat bepaalde nummers in het verleden al eens getrokken zijn sluit niet uit dat deze in de toekomst nogmaals getrokken kunnen worden. Vaak zie je dat spelers een voorkeur hebben en dit uiten in een geluksgetal. Door hier gebruik van te maken wordt het spel misschien leuker, maar meer kans om te winnen heb je zeker niet. Elk volgende spel is geheel nieuw en wordt automatisch gegenereerd door de software van de bingo-operator.

Cijfers zijn te voorspellen

Tenzij je een professionele hacker bent, is het haast onmogelijk om te voorspellen welke unieke cijfercombinatie er in een bingo spel gebruikt gaan worden. Vaak zijn de systemen van bingo-operators ook goed beveiligd tegen dergelijke acties. Hierdoor heeft elke speler evenveel kans om een leuke prijs te winnen. Zodoende blijft het voor iedereen leuk.

SPELTIPS BINGO

Kies het juiste spel

Er zijn veel verschillende soorten bingo spellen en veel verschillende bingo rooms. Soms zijn er veel spelers en andere keren juist bijzonder weinig. Afhankelijk van het aantal mensen dat meedoet aan een spel zal je win kans en de totaal te winnen prijs verschillen. Zijn er relatief weinig spelers dan is de kans groot dat je wint, maar de prijs relatief laag. Bij drukbezochte kamers werkt dit precies andersom.

Let op je budget

Het is erg belangrijk dat je voor jezelf een bepaald budget bepaald om mee te spelen. Verantwoordelijk omgaan met je geld houdt in dat je niet meer geld aan een spel uitgeeft dan dat je eigenlijk kan missen. Er zijn veel belangrijke uitgaven die voorrang horen te krijgen op een spel dat je voor de lol doet.

Bonussen

Er zijn online erg veel bingorooms die verschillende acties en bonussen hebben voor nieuwe en bestaande spelers. Zo kan je vaak een bonus krijgen voor het aanmelden op een website, maar ook kan je extra speelgeld krijgen wanneer je een bedrag op je account stort. Deze bonussen kunnen oplopen tot honderden procenten van het bedrag dat je daadwerkelijk stort. Het is dus van belang om je goed in te lezen in de kansen die er voor het oprapen liggen.

[wpanchor id=”gok”]

Zelf een gokje wagen?

De casino’s die hieronder bieden Bingo aan.