Loterij speluitleg

Een loterij is een kansspel waarbij de spelers loten kopen. Deze loten hebben een bepaalde waarde OF een deel van een bepaalde waarde. Ieder lot is uniek door middel van een een cijfer en/of lettercombinatie of reeks verbonden. Een klein deel van de opbrengst van de lotenverkoop van een loterij wordt uitgekeerd in de vorm van van prijzen. Deze prijzen worden door middel van Random Number Generator, onder het toezicht van een notaris, verdeeld over de spelers. Een gedeelte van de inleg wordt bovendien in een jackpot gestopt. Zo is er eens in de zoveel trekkingen een extra grote prijs ter beschikking.

MYTHES ROND LOTERIJEN

[wpanchor id=”combinaties”]Unieke combinaties

Veel mensen dan wanneer men 20 cijfers alle 6-cijferige combinaties maakt dat de kans bijna 50% is dat men wint wanneer er in totaal 45 cijfers getrokken worden. Dit is echter een veel voorkomend misverstand als gevolg van de exponentiële aard van de nummers die getrokken kunnen worden. Wanneer men deze 20 cijfers neemt dan heeft men slechts 38.760 mogelijkheden om de jackpot te winnen. In totaal zijn er met 45 cijfers zo’n 8.145.060 verschillende uitkomsten. Wanneer men dus slechts 20 cijfers neemt dan heeft men minder dan een halve procent kans om de hoofdprijs binnen te slepen.

[wpanchor id=”nummers”]Dezelfde nummers, dezelfde kansen

Sommige mensen beweren dat de getrokken cijfers bij een trekking niet opnieuw getrokken kan worden. Om deze reden zou je nooit voor eenzelfde serie cijfers moeten gaan bij de volgende trekkingen. Maar dit is natuurlijk onzin! Het trekken van een loterij is volkomen willekeurig. Dezelfde redenatie gaat op wanneer met een muntje opgooit. Nadat er munt is gegooid is de kans net zo groot dat de volgende keer weer munt zal zijn.

[wpanchor id=”goededoelen”]GOEDE DOELEN

In Nederland zijn de grotere loterijen verplicht om minstens 50% van hun inkomsten te doneren aan verschillende goede doelen. Dit houdt in dat de deelnemers kans maken op een prijs bij een deelname, maar dat ook een deel van de betaling naar een goed doel gaat. Hierdoor draagt dit leuke spel jaarlijks bijna 1 miljard euro bij aan maatschappelijke doelstellingen.

[wpanchor id=”inzet”]LOTERIJ INZET

De inleg per lotto varieert van enkele tot tientallen euro’s per deelname. Vaak heb je de mogelijkheid om je eigen nummers te kiezen, maar meestal is er ook de mogelijkheid om voor een Quick Pick te gaan. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een random number generator. Deze vult je lotnummers als het ware voor je in.

Overigens kan het zijn dat er meerdere deelnemers een specifieke cijfer- en/of lettercombinatie goed geraden hebben. Vaak betekent dit dat de totale prijs gedeeld worden tussen deze partijen.

SPEL TIPS VOOR LOTERIJ

[wpanchor id=”missen”]Leg alleen geld in dat u kunt missen

Het is verstandig om nooit te spelen met geleend geld of geld dat je eigenlijk aan andere zaken moet besteden. Een deelname aan een loterij is immers geen garantie op het terugwinnen van je inleg. Het is daarom verstandig om een budget te maken en je hieraan te houden. Daarnaast levert het aankopen van een tweede of een derde lot niet meer plezier op dan de eerste. Dus voor de fun-factor hoef je je budget dus in ieder geval niet te overschrijden.

[wpanchor id=”inlezen”]Goed inlezen

Lees je goed in op de voorwaarden, regels en winkansen die bij elke loterij komen kijken. Per loterij kunnen deze namelijk sterk verschillen. Zo is het uitkeringspercentage per loterij vaak anders en ook zijn de goede doelen die ze steunen zeer divers. En je steunt natuurlijk veel liever een goed doel waarin je jezelf kunt vinden.

[wpanchor id=”winkans”]Vergroot je winkans!

Per loterij verschilt het aanbod qua loten zeer sterk. Zo kunt u bij de Staatsloterij bijvoorbeeld voor 1/5e, maar ook een straatje á 10 loten gaan. Het voordeel van een gedeeld lot zijn de lage kosten die hieraan verbonden zijn. Daarentegen heb je met een straatje loten een gegarandeerde prijs. Daarnaast hebben loterijen vaak ook een mogelijkheid om per lot een bonuskans te kopen. Hierdoor maak je kans op extra prijzen.

[wpanchor id=”gok”]Zelf een gokje wagen?

De casino’s die hieronder bieden een Loterij aan.