Leger des Heils opgelicht voor gokverslaving

Om zijn gokverslaving te bekostigen heeft een man uit Ede het Leger des Heils in Utrecht voor bijna een miljoen euro werd opgelicht.

Als zorgverlener maakte Wilhelmus K.uit Ede valse facturen en vulde zijn eigen bankrekening nummer in. hetzelfde deed hij ook met allerlei declaraties. De directeur van het Leger des Heils heeft deze facturen en declaraties in goed vertrouwen ondertekend. De fraude duurde wel zes jaar doorgaan voordat de directie er achter kwam. Dat gebeurde eind 2014, waarna hij ontslagen werd.  Daarnaast vroeg de man in privé twee keer onder valse voorwendselen en met de handtekening van zijn vrouw een lening aan. Vandaag werd de man veroordeeld tot 24 maanden cel.

Een duidelijk voorbeeld van volledig uit de hand gelopen gedrag. Alle signalen wezen in de richting van problematisch gedrag werden gemist. Met een klein beetje hulp kon Wilhelmus K uit Ede gewoon verantwoord spelen. Ook al hadden de tips om verantwoord te spelen niet geholpen dan was het mogelijk geweest om professionele hulp in te schakelen. Neem eens een kijkje op Speelgerust.nl om meer te weten te komen over de hulpinstanties in Nederland die hulp bieden bij verslavingszorg.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.