Poker speluitleg

pokerPoker bestaat uit veel verschillende varianten waarbij spelers inzetten plaatsen naar aanleiding van de kaarten die ze hebben.
Het belangrijkste onderdeel bij Poker zijn de kaartencombinaties die een bepaalde rank hebben. (Zie onderaan pagina).

Poker wordt gespeeld tegen andere spelers en het is de bedoeling om je tegenstanders proberen te verwarren over de kaartencombinatie die jij in je hand hebt.

Zelfs met een slechte kaartencombinatie kan er dus nog steeds gewonnen worden als je je tegenstanders laat denken dat je een goede kaartcombinatie hebt.

De pot bij poker zijn alle inzetten van alle spelers die meespelen in een hand (een pokerronde). Je kunt de pot winnen omdat je de beste kaartencombinatie hebt of omdat je tegenstanders bang zijn om te verliezen en dus folden (opgeven) zodra er nog meer ingezet wordt.

Aan het begin van een hand wordt er gevraagd om een blind. Dit is een relatief kleine maar gedwongen inzet. Hierna begint het spel pas echt. De spelers krijgen hun kaarten en moeten op hun beurt een bepaalde actie maken. Elke keer als een speler aan de beurt is moet hij een keuze maken wat hij of zij doet met zijn kaarten en inzet. Hieronder staan de mogelijke acties als u aan de beurt bent:

[wpanchor id=”check”]Check
Indien niemand in u inzet ronde heeft ingezet, kunt u checken. Hierna gaat de speler links van u. U verliest hiermee wel het recht om deze ronde nog (extra) in te zetten. Indien alle spelers een ronde checken, begint de volgende ronde.

Als er in de huidige inzetronde niet wordt ingezet, kan een speler checken. Wanneer een speler checkt, gaat de beurt naar de volgende pokerspeler links van de speler die heeft gecheckt. Bij een check verliest de speler niet het recht op de pot, maar alleen het recht om in deze ronde in te zetten. Als alle spelers tijdens een ronde checken, wordt de ronde als gespeeld beschouwd.

[wpanchor id=”bet”]Bet
Bet betekent niets anders als de eerste inzet in een spelronde. Afhankelijk van het spel wordt de hoogte van de minimum inzet bepaald. Hierna is de beurt aan de speler links van u die op zijn beurt kan passen (Folden), de huidige inzet verhogen (Raisen), of hetzelfde als u inzetten (Callen).

[wpanchor id=”fold”]Fold
Het opgeven van een hand heet een Fold. Hiermee verspeelt de speler het recht op het verder spelen in de huidige ronde en dus ook de kans op de pot.

[wpanchor id=”call”]Call
Het meegaan met de Bet heet Callen. Hiervoor dient u evenveel in de pot te schuiven als de speler die heeft gebet.

[wpanchor id=”raise”]Raise
Ook is het mogelijk om de huidige inzet (Bet) te verhogen. Als u wilt Raisen bent u verplicht om een hogere inzet te plaatsen dan dat er gebet is. Alle spelers na u zijn verplicht om met u mee te gaan (Callen) om nog kans te maken op de pot. Indien ze dat niet doen Folden ze. Ook kan er meerdere keren geraised worden, dat heet dan een Reraise. Dit moet minstens een verdubbeling zijn van de voorgaande raise.

Poker hand rankings

handrankings

[wpanchor id=”gok”]

Zelf een gokje wagen?

De casino’s die hieronder bieden Poker aan.