Nevada geeft licenties online kansspelen uit

Het legaliseren van online gokken lijkt de afgelopen maanden als een lopend vuurtje te gaan. Afgelopen donderdag is de wetgeving ondertekend die bekend maakt dat de staat Nevada, waar de bekendste gokstad ter wereld Las Vegas ligt, het aanbieden van online gokspelen legaliseert.

Nevada is daarmee de allereerste staat in Amerika geworden die online gokken volledig legaliseert. Voor verschillende aanbieders heeft Nevada ook al licenties uitgegeven die hiervoor nodig zijn. Onder andere Zynga kan vanaf nu hun online spellen vrij aanbieden. Dit had als gevolg dat hun aandelen met 7.4% zijn gestegen.

Ook boekt Las Vegas hiermee een grote voorsprong op concurrerende  gokstad Atlantic City. Hier zijn al langer gesprekken gaande om een dergelijke wet door te voeren. Het betekent daarnaast een grote inkomstenbron voor de staat Nevada; de geschatte omzet ligt tussen de 4 en 10 miljard dollar per jaar waar belasting over geheven kan worden. Dit heeft tot gevolg dat Nevada de inkomsten die ze vergaren uit kansspelen beter op het zelfde niveau kunnen houden, of zelfs kunnen laten stijgen.

Veel bedrijven uit de gokindustrie hopen dat veel staten een soortgelijke wetgeving gaan doorvoeren in de toekomst. ‘’Dit is een ontzettend grote kans voor een gigantische online markt’’, verklaarde republikeinse Gouverneur Brian Sandoval. ‘’Ondanks dat landelijke legalisatie op dit moment ver weg lijkt, is het kunnen verkrijgen van een licentie in Nevada een belangrijke stap.’’

Toch zijn niet alle vormen van online kansspelen door deze wetgeving legaal. Een wetgeving uit 2011 uitgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Hieronder valt onder andere het online gokken op sportwedstrijden. Daarnaast bestaat er nog wat onduidelijkheid of een wetgeving uit 2006 genaamd ‘Unlaweful Internet Gambling Enforcement Act’ de nieuwe wetgeving niet ongeldig maakt. Toch is de staat Nevada begonnen met onderhandelingen om alle Amerikanen van hun kansspelen gebruik te laten maken

De staat en de gouverneur verwachten veel van de online markt die een grote kans biedt voor entertainment-, gok- en pokeraanbieders. Op dit moment zoeken veel Amerikanen websites op buiten de Verenigde Staten, wat voor inkomstenderving zorgt.

Tagged with:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.